- At du er min. 18 (17-årig kan deltage med skriftelig tilladelse fra forældre eller værge).
- At du har kendskab til og/eller interesse for perioden 1933-1945.
- At du er villig til at engagere dig og ikke er bleg for at adlyde ordre.
- At du ikke er fremmed uvant til fysiske aktiviteter og friluftsliv.
- Ordentlig, venlig og kammeratlig adfærd, da vi vægter kammeratskabet højt i foreningen.
- At du IKKE er engageret i politisk ekstremistiske aktiviteter, herunder medlemskab af højre- og venstreekstremistiske organisationer.
Trin 1:
Ansøger retter henvendelse:
Efter at have rettet henvendelse og haft de indlende samtaler med en fra foreningen, vil ansøgeren få tildelt en kontaktperson. Dette er hans/hendes informationskilde og her kan ansøgeren stille alle de spørgsmål, der nu engang skulle dukke op. Ingen spørgsmål er dumme! Kontaktpersonen er typisk et erfarent medlem.
Trin 2:
Prøvetræf:
Personer, der er interesserede i medlemskab af foreningen, skal normalt deltage i et af foreningens arrangementer som prøvemedlem. Her får ansøgeren mulighed for at se foreningen og dens medlemmer an og samtidig kan foreningen se ansøgeren an. Dette kaldes et prøvetræf. Et prøvetræf er på ansøgervilkår. Det betyder, at det er op til ansøgeren selv, hvor lang tid han/hun vil deltage og i hvilken grad. Der vil blive udleveret en uniform og udstyr, samt givet kost og logi under hele træffet. Ansøgeren skal således kun sørge for at møde op. Personer under 18 år kan kun deltage med samtykke fra forældre eller værge. Det anbefales, at ansøgere kommer med på 2-3 prøvetræf, førend de træffer beslutningen omkring medlemskab.
Trin 3:
Medlemskab:
Ønsker ansøgeren efter prøvetræf stadig fortsat at blive medlem, udfærdiges en plan for, hvad hans/hendes rolle skal være i foreningen. Ansøgeren skal bl.a. tage stilling til, hvilken fraktion han/hun ønsker at blive tilknyttet. I samråd med fraktionens fører træffes den endelige afgørelse omkring ansøgers fremtidige funktion i fraktionen. Som udgangspunkt tildeles nye medlemmer rangtitlen "menig" og en funktion som geværskytte. Har medlemmer en speciel baggrund, som eksempelvis omskoling fra Forsvaret, kan der gives dispensation i forhold til funktionen. Ansøgeren modtager afslutningsvis en velkomstpakken med nyttig information, et hundetegn og medlemskort. Ansøger får derudover et unikt medlemsnummer (står på hundetegn), som bl.a. benyttes i forbindelse med indkøb hos foreningens samarbejdspartnere. Den efterfølgende måned forventes ansøger at indbetale kontingent, for derved at blive gyldigt medlem af foreningen.
I Fronthistorisk Forening Danmark er der et etableret kontingent, der skal
sikre de bedste forudsætninger og rammer for vores aktiviteter.
Kontingentet går bla. til følgende: